Lotto Soudal met maar liefst acht Belgen aan start Vuelta

door
Belga
Leestijd 2 min.

Lotto Soudal komt met maar liefst acht Belgen aan de start van de Ronde van Spanje, die op zaterdag 20 augustus op gang geschoten wordt. De Belgisch WorldTour-formatie maakte zijn negenkoppige selectie voor de Vuelta bekend en daarin zitten met Sander Armée, Bart De Clercq, Thomas De Gendt, Gert Dockx, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande, Louis Vervaeke en Jelle Wallays acht landgenoten. De Australiër Adam Hansen is de vreemde eend in de bijt. Thomas De Gendt zet - na een schitterende Tour met daarin onder meer een ritzege op de Mont Ventoux - zijn seizoen verder met deelname aan zijn vierde Vuelta ooit, meldt Lotto Soudal op zijn website. De Clercq, vorig seizoen knap veertiende in de eindstand in de Vuelta, rijdt deze wedstrijd voor de vijfde keer. Monfort is een ervaren man in het Grote Ronde-werk. Tijdens zijn vijf vorige deelnames aan de Vuelta eindigde hij vier keer in de top twintig van het eindklassement.

Voor de 27-jarige Wallays wordt dit zijn debuut in een Grote Ronde. Vervaeke reed vorig jaar met de Giro zijn eerste Grote Ronde ooit, dit seizoen mag hij kennismaken met de Vuelta. Dockx gaat naar zijn tweede Vuelta, voor hem is dit de vijfde Grote Ronde uit zijn wielerloopbaan. Van der Sande reed vorig jaar voor de tweede keer de Vuelta. Hij behaalde toen vijf individuele toptienplaatsen. Armée is toe aan zijn vierde Grote Ronde, hij reed de Vuelta al eens in 2014. Veteraan Hansen (35) ten slotte staat volgende week zaterdag aan de start van zijn zestiende opeenvolgende Grote Ronde sinds de Vuelta in 2011.

De 71e editie van de Vuelta start met een ploegentijdrit op 20 augustus in Ourense en eindigt op 11 september in Madrid.

bron: Belga