Trendalert: zeemeerminnenfitness is de nieuwe sporthype

Vergeet die strakke leggings, losse topjes en hippe sneakers bij het sporten. Het nieuwste sportaccessoire is de zeemeerminnenstaart, die je handig gebruikt voor een zweetsessie zeemeerminnenfitness in het zwembad.
door
Mare
Leestijd 1 min.

Ja, je leest het goed: een zeemeerminnenstaart. Bij deze nieuwe sport is het de bedoeling dat je jezelf uitdost in een kleurrijke staart naar keuze. Zodra dat gebeurd is, duik je in het zwembad om daar onder begeleiding van een fitnessinstructeur een uur lang af te zien.

Klinkt allemaal nogal grappig, maar deze zeemeerminnenfitness is bijzonder zwaar. Enkele baantjes trekken zonder je benen te gebruiken is immers al bijzonder vermoeiend, maar tijdens een sessie zeemeerminnenfitness doe je ook nog eens bijkomende oefeningen. De staart zorgt ervoor dat je niets op een normale manier kunt doen, dus elke beweging vergt extra inspanning om hem goed te kunnen voltooien. Het resultaat is dat je zowel je buikspieren als je romp stevig getraind worden.

Momenteel is het nog niet mogelijk om deze bijzonder sport in België uit te oefenen. Maar als je echt niet kan wachten, kun je alvast een tripje richting het Colorado Hotel in San Diego of naar de Mermaid Fitness Company in Michigan overwegen.