Vrouw per vergissing doodgeschoten bij politie-oefening in Florida

door
Belga
Leestijd 1 min.

Op de politieschool in Punta Gorda, in de Amerikaanse staat Florida, is dinsdagavond (plaatselijke tijd) een vrouw per ongeluk neergeschoten tijdens een oefening. Ze werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze dood werd verklaard. Dat melden Amerikaanse media. De 73-jarige Mary Knowlton nam op de politieschool deel aan een zogenaamd "citizens's program", een opleiding voor burgers. De vrouw werd neergeschoten tijdens een "shoot or don't shoot"-oefening, een rollenspel waarbij deelnemers "beslissingen moeten maken om gesimuleerd dodelijk geweld te gebruiken", luidt het in een persbericht van de politieschool.

"Tijdens het eerste scenario werd deelneemster Mary Knowlton met scherp geraakt en dodelijk verwond". "Ik ben kapot van dit ondenkbaar voorval", zegt hoofdcommissaris Tom Lewis. "Iedereen die betrokken was bij dit ongeluk is zwaar geschokt en in rouw." In totaal waren er ongeveer 35 mensen die getuige waren van het dodelijk incident, waarbij een agent de trekker overhaalde.

De zaak werd meteen overgedragen aan de politie van de staat Florida (FDLE), die een onderzoek opende naar de omstandigheden van het schietincident. "De betrokken agent is tijdelijk geschorst in afwachting van de uitkomst van het onderzoek", klinkt het.

bron: Belga