Te koud voor de tijd van het jaar, maar beterschap op komst

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het blijft vandaag en morgen met een maximumtemperatuur van 19 graden te fris voor de tijd van het jaar. Er is ook veel kans op regen. Pas vanaf vrijdag doet de zomer zijn herintrede. Het verlengde weekend belooft vrij warm te worden. Dinsdag en woensdag stijgt het kwik naar 27 à 28 graden. Dat zegt het KMI vandaag. Deze namiddag is het wisselvallig met vaak veel bewolking en kans op neerslag. De buien kunnen plaatselijk gepaard gaan met onweer, zeker nabij de Franse grens. De maxima liggen tussen 13 en 18 graden bij een zwakke tot meestal matige wind. 's Avonds trekken de laatste buien weg in de richting van Frankrijk. 's Nachts blijft het droog. Minima van 3 tot 6 graden in de Ardennen, 7 tot 10 graden in Vlaanderen en rond 12 graden aan zee.

Morgen zijn er in het oosten nog opklaringen. Daarna betrekt het overal en schuift een regenzone langzaam landinwaarts. De lage wolken kunnen op de Ardense hoogten zelfs het zicht beperken. Op het einde van de dag wordt het aan zee opnieuw droger. Warmer dan 19 graden wordt het niet. 's Nachts trekt de regen weg richting Duitsland. Minima van 11 tot 17 graden.

Vrijdagochtend begint met veel lage wolken in het binnenland en opklaringen in het westen. Overdag wordt het wisselend bewolkt met stilaan meer zon vanaf de kust. In het binnenland is er een kleine kans op een plaatselijke bui. De temperatuur kan oplopen tot 25 graden.

Zaterdag trek een zwakke storing over het land. In het noorden van het land is er een kleine kans op regen. In het zuiden is het meestal droog met mooie opklaringen. Maxima van 21 tot 24 graden.

Vanaf zondag wordt het overwegend droog en geleidelijk warmer, al zijn er zondag wel nog stapelwolken. De maxima liggen zondag en maandag in de buurt van 24 of 25 graden. Dinsdag stijgt het kwik naar 27 of 28 graden. De zon schijnt volop. Woensdag kan er nog een graadje bijkomen, maar er verschijnen opnieuw meer wolken.

bron: Belga