OS 2016 - Pieter Timmers staat woensdag voor moment van de waarheid

door
Belga
Leestijd 2 min.

Op competitiedag vijf van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn alle Belgische ogen gericht op het Olympics Aquatics Stadium. Om 23u03 Braziliaanse tijd (4u03 in België) duikt Pieter Timmers dan het bad in voor de finale van de 100 meter vrije slag, het meest prestigieuze zwemnummer. Timmers overtuigde dinsdagavond alvast door in zijn halve finale met 48.14 zijn Belgische record met acht honderdsten aan te scherpen, goed voor de zesde tijd. Voor een podiumplaats zal hij vermoedelijk wel onder de 48 seconden moeten duiken.

Emmanuel Vanluchene zwemt de reeksen van de 200 wissel, Fanny Lecluyse start in de reeksen van de 200 school.

In het zeilen werken Evi Van Acker en Wannes Van Laer de vijfde en zesde regatta in hun competitie af. De Gentse, winnares van olympisch brons in Londen, staat voorlopig vijfde in de Laser Radialklasse. Wannes Van Laer is twintigste in de Lasercategorie.

David Goffin (ATP 13) speelt woensdag zijn wedstrijd van de derde ronde tegen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP 54). Bij winst wacht in de kwartfinales mogelijk een clash met Rafael Nadal.

In het wielrennen op de weg staan woensdag de tijdritten op het programma. Tim Wellens probeert zich na een tegenvallende prestatie zaterdag in de wegrit - waarin Greg Van Avermaet goud won - te herpakken in de proef tegen de klok. Ann-Sophie Duyck en Lotte Kopecky verdedigen de Belgische kleuren bij de vrouwen. Duyck mag volgens bondscoach Ludwig "een mooie ereplaats" ambiëren.

Voor Jorinde Verwimp breekt de eerste dag van de dressuurcompetitie aan. Met Tiamo werkt het jonge talent de Grand Prix af.

Seppe Van Holsbeke probeert in het schermen een mooi einde te breien aan zijn internationale carrière. De Gentenaar, nummer 32, opent zijn toernooi tegen de Amerikaan Eli Derschwitz (FIE 12).

Handboogschutter Robin Ramaekers werkt woensdag in de Sambodrome de 1/32 finales in het handboogschieten af. Na de kwalificaties staat hij 42e. Bij winst tegen de Australiër Ryan Tack, nummer 59, mag Ramaekers (94e in de wereld) later op de dag ook de 1/16 finales schieten.

.

bron: Belga