OS 2016 - Kirsten Flipkens profiteert van opgave Safarova om door te stoten naar achtste finales

door
Belga
Leestijd 1 min.

Kirsten Flipkens (WTA 61) heeft zich geplaatst voor de achtste finales op het olympisch tennistoernooi bij de vrouwen in het Braziliaanse Rio de Janeiro. De dertigjarige Flipkens profiteerde van de opgave in de tweede ronde van haar Tsjechische tegenstandster Lucie Safarova (WTA 29), die er voor de start van de tweede set de brui aan gaf. In de eerste set had Flipkens, aan een sterk toernooi bezig in Rio, met 6-2 aan het langste eind getrokken. In de derde ronde wacht dinsdag de winnares van het duel tusen de Duitse Laura Siegemund (WTA 32) en de Chinese Shuai Zhang (WTA 50).

In de eerste ronde zorgde Flipkens zaterdag voor een stuntzege tegen de Amerikaanse Venus Williams (WTA 6), die ze in drie sets uit het toernooi kegelde.

Ook in het dubbelspel kon Flipkens aan de zijde van Yanina Wickmayer van een opgave profiteren. Zondag plaatste het duo zich voor de tweede ronde nadat het Kazachse duo Yaroslava Shvedova/Galina Voskoboeva er na één set genoeg van had. De Belgische tandem had net voordien de eerste set met 6-1 gewonnen. In de tweede ronde nemen de Belgen het op tegen de Spanjaarden Garbine Muguruza en Carla Suarez Navarro. Die wonnen met 7-6 (8/6) en 6-2 van de thuisspeelsters Paula Cristina Goncalves en Teliana Pereira. De Belgische tennissters mochten normaal gezien alleen maar in actie komen in het enkelspel, maar profiteerden van het forfait van de Taiwanese Hsieh Su-Wei.

bron: Belga