Kenneth Schuermans (Westerlo) riskeert één speeldag schorsing

Westerlo moet Kenneth Schuermans mogelijk missen in de thuismatch tegen KAS Eupen op de derde speeldag in de Jupiler Pro League. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft vandaag een speeldag schorsing en 400 euro boete gevorderd als minnelijke schikking voor de centrale verdediger van de Kemphanen na zijn rode kaart in de 3-0 verliespartij op speeldag twee tegen Sporting Lokeren. Westerlo moest afgelopen zaterdag op het veld van Lokeren een volledige wedstrijdhelft met een man minder afwerken. Schuermans liep op slag van rust Tom De Sutter onderuit in het strafschopgebied. Scheidsrechter Frederik Geldhof trok de rode kaart en legde het leer op de penaltystip. "Schuermans ontnam de tegenstander een doelkans", klinkt het in het scheidsrechtersverslag. Het Bondsparket vraagt één speeldag schorsing en 400 euro boete. Als de club van coach Bob Peeters dat strafvoorstel aanvaardt, is de 25-jarige Schuermans geschorst voor de partij in het Kuipje tegen promovendus Eupen (13 augustus). In het andere geval doet de Geschillencommissie morgen/dinsdag een uitspraak in eerste aanleg.

Bij Waasland-Beveren, dat zaterdag met 0-2 verloor van competitieleider Zulte-Waregem, werd materiaalmeester Willy Van De Velde de tribunes ingestuurd. Omdat hij "kritiek had op de spelleiding en de technische staf van de tegenpartij provoceerde" wil het Bondsparket hem voor één wedstrijd weren uit de technische zone van de Waaslanders. Daarbovenop riskeert Van De Velde een boete van 800 euro, waarvan de helft met een jaar uitstel.