Brussel wil toeristen lokken met de panoramische selfie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Alle Brusselaars en toeristen kunnen de Grote Markt en het Atomium van 8 augustus tot 28 augustus gratis ontdekken via de panoramische selfie. Schepen van Toerisme Philippe Close lanceerde het concept op een persconferentie. Op de Brusselse Grote Markt en aan het Atomium kan iedereen vanaf vandaag zijn selfie laten omvormen tot een panoramische selfie. Bij het nemen van je foto wordt je zelf in beeld genomen en wordt er vanuit hoger geplaatste camera's uitgezoomd tot een panoramashot. Wie zich voordien registreert, krijgt dan enkele minuten later zijn persoonlijke filmpje of panoramische selfie doorgestuurd via mail. De toeristen worden aangemoedigd om hun selfie nadien te delen op de sociale media met de hashtag #brusselsandme.

"Het opzet is om Brusselaars, Belgen en toeristen terug naar Brussel te lokken. Daarvoor grijpen we terug naar de twee meest iconische en bekendste plekken Brusselse plekken. En tegelijk geven we mensen de kans om een nieuw soort souvenir mee terug naar huis te nemen", vertelt schepen Close.

Het initiatief werd op poten gezet met de start-up Panora Me. Van 8 tot 28 augustus kan iedereen tussen 10.00 en 18.00 uur gratis een panoramische selfie komen nemen. Na twintig dagen wordt het project geëvalueerd en mogelijk voortgezet. Dan kan er een uitbreiding komen naar nog andere plekken in de hoofdstad. Voor het project wordt 75.000 euro uitgetrokken.

bron: Belga