OS 2016 - "Het was als zwemmen in een wilde zee"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Pieter Timmers had als slotzwemmer van de Belgische aflossingsploeg op de 4x100 meter vrij een groot aandeel in de kwalificatie voor de finale. Na een echte inhaalrace klokte hij als vijfde af in 47.59. Met 3:14.16 zetten de Belgen uiteindelijk de zevende tijd neer, goed voor een finaleplaats zondagavond. De aflossing begon nochtans niet goed voor het Belgische team door een bleke prestatie van Dieter Dekoninck, had ook Timmers gezien. "Dieter was met 49.9 jammer genoeg iets minder. Dat bemoeilijkte de zaken meteen."

Timmers moest alles uit de kast halen om het team naar de finale te loodsen. "De eerste meters leek het alsof ik in een wilde zee aan het zwemmen was. Het was gewoon overleven, 'rammen' om een beetje dichter te komen. Na 25 meter begon ik lekker te draaien. Het gevoel dat ik echt diep ben gegaan, heb ik niet, dus da's positief. Hopelijk gaat het straks nog wat sneller."

Voor de finale blijft Timmers bescheiden. "Ik denk niet dat we nog plaatsen zullen kunnen opschuiven. Dit was voor ons het hoogst haalbare en we mogen al blij zijn dat we in de finale zitten. We zullen straks wel zien, we gaan gewoon genieten."

Eenzelfde geluid viel te horen bij Jasper Aerents, die na Dieter Dekoninck als tweede in het bad. "De finale was ons doel, super dat we het halen. Nu gaan we proberen ervan te genieten. Al de rest is een bonus. Onze tijd (3:14.16) is goed. Voor Dieter viel het een beetje tegen maar gelukkig hebben we dat kunnen rechtzetten. Een aflossing is met vier en als iemand minder is, moeten de anderen het oplossen."

Aerents verwacht, net als Timmers overigens, dat Dekoninck voor de finale zijn plaats in het team zal moeten afstaan aan Emmanuel Vanluchene. "Maar Dieter krijgt nog de kans om het recht te zetten op de 4x200", aldus Aerents.

bron: Belga