OS 2016 - Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens mogen ook dubbelen in Rio

door
Belga
Leestijd 1 min.

Yanina Wickmayer en Kirsten Flipkens mogen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro ook aantreden in het dubbelspel. Dat heeft de Internationale Tennisfederatie ITF zaterdag laten weten. De Belgische tennissters mochten normaal gezien alleen maar in actie komen in het enkelspel, maar profiteren van het forfait van de Taiwanese Hsieh Su-Wei. Zij paste zaterdag voor het enkelspel - waarin ze vervangen wordt door Lucie Hradecka - en kon samen met haar landgenote Chia-Jung Chuang ook niet aantreden in het dubbelspel.

'Wicky' en 'Flipper' mogen zo dubbelen en treffen zondag in de eerste ronde de Kazachse tandem Yaroslava Shvedova/Galina Voskoboeva. Shvedova is de nummer vijf op de dubbelranking en speelde al zes grandslamfinales (winst op Wimbledon 2010 en US Open 2010 met Vania King). Dit jaar was ze samen met Timea Babos nog verliezend finaliste op Wimbledon (tegen de zusjes Williams).

In het enkelspel verloor Wickmayer (WTA 36) eerder zaterdag in de eerste ronde met 7-6 (8/6) en 6-1 van de als zestiende geplaatste Tsjechische Barbora Strycova (WTA 21), Flipkens (WTA 62) komt later op de dag nog uit tegen de nummer zes van de wereld, vijfde reekshoofd Venus Williams.

bron: Belga