JO 2016 - "Als men de kans niet grijpt, gaat een ander ermee lopen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

"Het was een moeilijke wedstrijd tegen een speelster die toch niet slecht speelt", zo zei Yanina Wickmayer na haar verloren wedstrijd in de eerste ronde van het Olympisch tennistoernooi. De Belgische nummer één was in haar openingsronde niet opgewassen tegen de Tsjechische Barbora Strycova (WTA 21), het zestiende reekshoofd. Die haalde het met 7-6 (8/6) en 6-1. "Ze speelt intelligent tennis, dus het was niet makkelijk", aldus nog de Belgische nummer 1, 36ste op de WTA-ranglijst. "Ik heb geprobeerd mijn spel te spelen, agressief te zijn, in het terrein te komen, maar ze haalde veel ballen. Het was niet makkelijk voor mij om de punten af te maken".

"Ik heb enkele kansen gehad in de eerste set maar ik heb ze niet kunnen afmaken en dat is jammer", zei Wickmayer, die maar liefst drie setballen kreeg, maar die alledrie liet liggen. "En in de tweede set moest ik van ver terugkomen".

"De Olympische Spelen hebben niets te zien met andere toernooien. Het is een unieke belevenis, zeer speciaal". Het was mooi om hier te spelen. Het is jammer dat ik in de eerste ronde uitgeschakeld ben. Ik hoop binnen vier jaar opnieuw deel te nemen", aldus nog "Wicky".

bron: Belga