Absolutely Free Festival Genk beleeft topeditie met 8.500 bezoekers

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Absolutely Free Festival (AFF) in Genk, waar je vrijdag en zaterdag gratis binnenkwam met drie gebruikte batterijen, beleeft dit jaar een topeditie met 8.500 bezoekers. Vorig jaar stond de teller op 8.000 festivalgangers. Op de festivalweide aan het Genkse C-Mine waren zaterdag veel gezinnen te zien. De organisatie telde zaterdag tussen de muziekliefhebbers 500 kinderen met gehoorbescherming. Vrijdag, waar de nadruk vooral op de elektronische muziek lag, moesten de mensen nog regen en kou trotseren. Zaterdag was echter een zonnige schot in de roos.

Mensen die geen lege batterijen bij hadden, konden 3 euro doneren voor het Absolutely Free Forest, een natuurgebied dat het AFF samen met Natuurpunt onderhoudt. "Het festival blijft aandacht voor duurzaamheid hoog in het vaandel dragen", zegt Art Philippeth, communicatieverantwoordelijke van AFF. "Herbruikbare drinkbekers zorgen voor een kraaknette festivalweide. Voor het eerst waren er ook festivalgerechten van Genkse bodem. De camping op het dakterras van C-Mine, die de eerste keer werd opgericht, draaide ook bijzonder goed. Met opnieuw een succesvolle editie lijkt AFF te bevestigen als verfrissend alternatief ontdekkingsfestival."

Vrijdag programmeerde het AFF techno, house en bass met onder meer de techno-pionier Derrick May en Ryan Elliot. Zaterdag lag de nadruk op binnen- en buitenlandse gitaren met Blood Red Shoes, Raketkanon en Jacco Gardner als headliners. Hoogtepunten zaterdagnamiddag waren onder meer Kasablanka, Crowd of Chairs, Mantis en Universe.

bron: Belga