Noémi Wolfs bijt spits af op Lokerse Feesten

door
Belga
Leestijd 2 min.

In het Oost-Vlaamse Lokeren is de 42ste editie van de Lokerse Feesten aan de Grote Kaai vrijdagavond gestart met een optreden van Noémie Wolfs. "We verwachten een eerste topweekend en zaterdag is al volledig uitverkocht", zegt Bruno Van Eetvelde, woordvoerder van het festival. Het tiendaagse festival, dat vorig jaar 125.000 bezoekers lokte, trapt af met Noémie Wolfs, Labrinth, Kygo en de De Jeugd Van Tegenwoordig. "We hebben een goeie opkomst voor vanavond. We verwachten een eerste topweekend en zaterdag is al volledig uitverkocht. Ook zondag loopt bijzonder goed", zegt woordvoerder Van Eetvelde. Zaterdag concerteren Milk Inc., Stan Van Samang, Marco Borsato en DJ Dirk Stoops. Zondag staat in het teken van het hardere werk met Suicidal Tendencies, Parkway Drive, Steel Panther, Slayer en Limp Bizkit.

De Lokerse Feesten hebben voor het eerst een eigen camping in het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. "Het is nog een beetje zoeken maar de camping werkt heel goed. We zijn ook heel tevreden met het nieuwe decor, dat opgebouwd is rond het thema van een industriële site van honderd jaar geleden", zegt Van Eetvelde.

Op het programma de komende tien dagen staan nog onder meer Neil Finn van Crowded House, Van Morisson, House of Pain en Faithless. Er zijn nog combitickets beschikbaar maar de tickets voor zaterdag 6 augustus en zaterdagmiddag 13 augustus met K3 zijn uitverkocht. Het festivalterrein sluit dagelijks om 2.30 uur, maar de fuifzaal "Red Bull Elektropedia Room" gaat in het weekend door tot 5 uur. De Lokerse Feesten lopen tot en met zondag 14 augustus.

bron: Belga