Coach Robin Ramaekers blikt met goed gevoel terug op kwalificaties

door
Belga
Leestijd 1 min.

Handboogschutter Robin Ramaekers kwam vrijdag als eerste Belg in actie op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De Limburger eindigde met een score van 654 als 42e in de kwalificaties. Zijn coach Francis Noteboom reageerde achteraf vrij tevreden. "Robin heeft een goede wedstrijd geschoten, op zijn laatste serie na. Die ging door omstandigheden helemaal de mist in, waardoor hij in het klassement nog zo'n tien plaatsen moest inleveren." Noteboom legt uit wat er gebeurde. "Robin heeft een schot gelost op een moment dat het niet moest. Er stonden tientallen fotografen en hij dacht dat zijn klikker afging, terwijl dat niet zo was en hij dus te vroeg schoot."

"Goed, zo'n dingen gebeuren en Robin was wel wat teleurgesteld want hij is een perfectionist en wil het altijd goed doen", gaat Noteboom voort. "Maar het kan ook in ons voordeel uitdraaien, want Robin stond op dat moment 32e, zoals verwacht in het midden van het pak. Daardoor dreigde hij in de tweede ronde al te moeten uitkomen tegen de Koreaan (Kim Woojin, red) die een wereldrecord heeft geschoten. Nu ontloopt hij de top 5 in de eerste rondes, als hij die doorkomt."

In de 1/32e finales neemt Ramaekers het op tegen de Australiër Ryan Tack, in de kwalificaties goed voor de 23e plaats. Noteboom ziet het zitten. "Robin heeft al tegen hem geschoten en gewonnen. We gaan nu rustig opbouwen naar de volgende wedstrijd."

bron: Belga