Reddingsoefening aan de kust verloopt uitstekend

door
Belga
Leestijd 1 min.

Een grootschalige reddingsoefening aan de kust, ter hoogte van Oostduinkerke, is deze woensdagochtend heel vlot verlopen. Dat zegt Anne Martens, van de diensten van provinciegouverneur Carl Decaluwé, kort na afloop. Eerder deze zomer was er al een oefening in De Haan. Het scenario werd woensdag in Oostduinkerke hernomen. In dat scenario gaan zes jongens met een raft op zee. Een van hen wordt onwel. Een andere jongen springt in de zee om naar het strand te zwemmen en de hulpdiensten in te lichten.

"In tegenstelling tot De Haan was het weer niet zo goed, wat de operatie bemoeilijkte en dus interessanter maakte. Maar alles is uitstekend verlopen en alle diensten, zoals de NH90-helikopter, zijn ingezet. Ook het coördinatiecentrum was ontzettend snel actief. Zo snel ging het nog nooit", zegt Martens.

Dergelijke oefeningen worden vooral gebruikt om de communicatie tussen de verschillende diensten te optimaliseren. Jaarlijks worden er drie kustreddingsoefeningen georganiseerd op vraag van provinciegouverneur Carl Decaluwé. In september volgt nog een laatste oefening in Knokke, maar dan worden de redders niet ingezet.

bron: Belga