Man vervolgd voor aanranding en verkrachting van zijn 4 (stief)kinderen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is woensdag een man uit Willebroek verschenen die ervan verdacht wordt zijn twee eigen kinderen en twee stiefdochters te hebben aangerand en/of verkracht. Tegen de man werd 5 jaar cel gevorderd. De bal ging aan het rollen toen de 16-jarige kleindochter van zijn partner een aantijging van aanranding uitte tegen de man. Hij zou tijdens een overnachting bij haar grootmoeder bij haar in bed zijn gekropen, haar onder haar pyjama hebben betast en gekust hebben.

In Willebroek gaat al jaren het gerucht dat de man vroeger ook zijn eigen kinderen zou hebben aangerand, feiten die door de inmiddels volwassen zoon en dochter worden bevestigd. Toen zijn dochter 7 jaar oud was zou hij haar herhaaldelijk hebben betast aan vagina en borsten, haar gevraagd hem te likken aan zijn lid en erover te wrijven. Ook de zoon geeft aan dat hij toen hij 5 tot 7 jaar oud was, regelmatig betast werd.

Tijdens het onderzoek kwam ook nog een vierde slachtoffer naar voor. Zij was de dochter van een toenmalige vriendin van de man en verklaarde soortgelijke feiten te hebben ondergaan. Het meisje was 13 jaar ten tijde van de aanrandingen.

De man ontkent elke betrokkenheid en begrijpt niet waarom mensen hem van zulke feiten beschuldigen. "Ik heb hier niks mee te maken, ik heb mijn kinderen nooit misbruikt", zei hij tijdens de zitting. Zijn advocaat stelt zich vragen bij de verjaringstermijn, die volgens hem is ingetreden. "Zelfs mochten de feiten tegenover zoon en dochter ooit gebeurd zijn, dan zijn ze sowieso verjaard", aldus mr Warson.

Het parket meent dat er van verjaring geen sprake is, omdat het om eenheid van opzet gaat waardoor de feiten aan elkaar gelinkt worden. De dochter van de man stelde zich burgerlijke partij. Zij heeft spijt dat ze de feiten niet eerder aangaf waardoor er later nieuwe feiten konden gebeuren.

Vonnis op 8 september.

bron: Belga