Uitzonderlijk drukke ochtendspits op Vlaamse snelwegen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Het was enkele weken geleden, maar de ochtendspits op de Vlaamse snelwegen verliep vandaag weer uitzonderlijk druk. Dat kwam door het regenweer, het einde van het bouwverlof in de provincie Antwerpen en de werken op de E19 en de E40. Dat zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. "Het was lang geleden dat we in Vlaanderen nog eens zo veel files hadden tijdens de ochtendspits", zegt Bruyninckx. "De hevige regenval heeft veel impact op het verkeer en dat was dinsdagochtend zeker het geval. Voorts veroorzaakten de werken op de E19 tussen Kontich en Rumst voor meer files dan vorige week. En het bouwverlof is voorbij in de provincie Antwerpen, dus dat heeft ook meteen impact op het verkeer."

Op een bepaald moment stond er meer dan 100 kilometer file. Zo waren er lange files op de E19 en de A12 richting Brussel. Ook in de richting van Antwerpen was het op de A12 en de E19 lang aanschuiven. Op de E19 moesten automobilisten zelfs aanschuiven van Mechelen-Zuid tot in Rumst. In de file aan de werken stond een defect voertuig dat één van de slechts twee beschikbare rijstroken versperde. Het tijdverlies liep er op tot één uur.

Aan de werken op de E40 in Wetteren verloren automobilisten dan weer meer dan een uur. Dat was te vergelijken met de vorige weken. Aangezien het slecht weer was, was er weinig verkeer van dagjestoeristen richting kust.

Het bouwverlof in de andere Vlaamse provincies loopt volgende week af. Het Verkeerscentrum verwacht dan ook meer files aan de werken op de E19.

bron: Belga