Twaalf doden bij Russische luchtaanvallen na neergehaalde helikopter

door
Belga
Leestijd 1 min.

Twaalf mensen werden gedood bij Russische luchtaanvallen in het noorden van Syrië, zo heeft het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) maandag meegedeeld. Dat gebeurde nadat volgens Moskou een van zijn helikopters werd neergehaald, waarbij alle vijf inzittenden omkwamen. De twaalf slachtoffers, onder wie ook twee kinderen, werden gedood bij hevige Russische luchtaanvallen in de buurt van de luchtmachtbasis Abu Dhuhur in de provincie Idlib, aldus het SOHR.

Volgens lokale rebellenbronnen voerde Rusland 33 luchtaanvallen uit in het gebied sinds de helikopter neerstortte. Volgens de Russische generaal Sergei Rudskoi werd de Mi-8-helikopter neergeschoten in gebied dat gecontroleerd wordt door leden van een voormalige Syrische afdeling van Al Qaeda, die vorige week de banden met de terreurgroep verbrak, en door de gematigde oppositie.

Het toestel was volgens het Russische ministerie van Defensie op de terugweg naar een luchtmachtbasis na het leveren van humanitaire hulp in Aleppo, toen het werd neergehaald door een raket vanop de grond. Niemand eiste de verantwoordelijkheid op voor het incident.

bron: Belga