Lewis Hamilton boekt zesde zege van het seizoen in Hockenheim

door
Belga
Leestijd 1 min.

Regerend wereldkampioen en huidig WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) heeft zondag op de Hockenheimring de Grote Prijs Formule 1 van Duitsland gewonnen, dat is de twaalfde WK-manche van het seizoen. De 31-jarige Brit haalde het van de Red Bull-rijders, respectievelijk de Australiër Daniel Ricciardo en de Nederlander Max Verstappen. Ploegmaat Nico Rosberg moest na een offday vrede nemen met de vierde plaats. Voor Hamilton was het al de 49e GP-zege in zijn carrière, de zesde van het seizoen en bovendien de vierde op een rij.

Rosberg was nochtans van op de poleposition gestart in Duitsland, maar moest na een desastreuze start zijn ploeggenoot Hamilton en de Red Bulls van Daniel Ricciardo en Max Verstappen al meteen voor zich dulden. Toen Rosberg ook nog eens vijf seconden straftijd kreeg na een duel met Verstappen, kwam de Duitser niet meer in aanmerking voor de zege op de Hockenheimring. Hamilton won er voor de derde keer, na 2008 en 2011. Vorig jaar werd de GP van Duitsland niet gereden.

In de WK-stand verstevigt Hamilton zijn leidersplaats. De drievoudige wereldkampioen heeft nu negentien punten voorsprong op Rosberg, die nochtans autoritair aan het seizoen begonnen was maar onlangs in Hongarije de leidersplaats moest afstaan aan zijn ploegmaat.

Voor de volgende Grote Prijs is het wachten tot 28 augustus, dan wordt op het circuit van Spa-Francorchamps de GP van België gereden. Ook daar was Hamilton vorig seizoen de beste.

bron: Belga