Jupiler Pro League - Standard pakt in extremis punt bij Westerlo

Standard is zondag op de openingsspeeldag in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 2-2 gelijkspel op het veld van Westerlo. De Rouches leken in het Kuipje lange tijd op weg naar een nederlaag en een slechte competitiestart, tot de ingevallen Jonathan Legear in de 90e minuut de gelijkmaker lukte. De Luikenaars - met nieuwkomer Benito Raman meteen in de basis - begonnen uitstekend aan de partij en Ivan Santini zorgde al na zes minuten voor de 0-1. De Kroatische spits tikte een voorzet van Dossevi van dichtbij tegen de Westelse touwen.

De thuisploeg, die vorig seizoen nog zes op zes had gepakt tegen Standard, reageerde iets voorbij het halfuur en kwam langszij via Elton Acolatse. De Nederlandse aanwinst trapte een voorzet van Molenberghs erg knap voorbij doelman Gillet. Beide teams leken daarna met een 1-1 tussenstand te gaan rusten, maar daar besliste de Congolees Sylvere Ganvoula over. Hij knalde de Kempenaars in de toegevoegde tijd van de eerste helft na een mooie actie op 2-1.

Na de pauze probeerde Standard de bakens te verzetten, maar echte kansen leverde dat niet op. De Kemphanen leken dan ook de drie punten thuis te gaan houden, tot Legear in de 90e minuut alsnog gelijkmaakte en Westel twee punten ontnam.

Later zondag staan er met de duels KRC Genk-KV Oostende (18u) en KV Kortrijk-AA Gent (20u) nog twee interessante wedstrijden op het menu. Eerder deze speeldag wonnen onder andere landskampioen Club Brugge (0-2 bij KV Mechelen) en vicekampioen Anderlecht (1-2 bij Moeskroen) hun openingswedstrijd van het nieuwe seizoen.