Schotse politie ontdekt meer dan 500 mogelijke slachtoffers online kindermisbruik

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een grootscheeps onderzoek heeft de Schotse politie meer dan 500 kinderen gevonden die mogelijk het slachtoffer zijn geworden van kindermisbruik online. Dit heeft de Britse openbare omroep BBC gemeld. Tijdens Operatie Latisse zijn dertig miljoen onwelvoeglijke foto's gevonden. In één computer alleen al waren er tien miljoen foto's van kindermisbruik. Vier speurders zullen een half jaar nodig hebben zich door alle foto's te ploegen, aldus de door de BBC geciteerde Schotse politie.

Er zijn 77 mensen gearresteerd en aangeklaagd. De zowat vierhonderd beschuldigingen luiden onder meer verkrachting, het delen van onwelvoeglijke foto's van kinderen en "grooming" met seksuele bedoelingen. In één geval voerde een volwassene seksuele gesprekken met meer dan 110 kinderen en jongeren. Van de 523 potentiële slachtoffers in Schotland en elders, van wie sommigen nog maar drie jaar oud zijn, zijn er 122 doorverwezen naar de jeugdbescherming.

De operatie liep tussen 6 juni en 15 juli, en hield 134 afzonderlijke onderzoeken in. Slachtoffers zijn gevonden na het doorzoeken van woningen van 83 verdachten. Er zijn 547 computers en andere apparatuur in beslag genomen.

bron: Belga