NMBS noteert helft minder diefstallen dankzij meer agenten

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het aantal pickpockets in treinen en stations in ons land is de afgelopen vijf jaar meer dan gehalveerd. "Dat hebben we te danken aan de toename van agenten en camera's in stations", zegt de NMBS in Het Laatste Nieuws. Wie de trein neemt, hoeft steeds minder te vrezen om zonder portefeuille op zijn bestemming aan te komen. In vijf jaar tijd is het aantal gevallen van zakkenrollen met maar liefst 57 procent gedaald. Werden er in 2011 nog 2.429 vaststellingen gedaan, dan liep dat vorig jaar terug tot 1.044.

Volgens vervoersmaatschappij NMBS heeft dat drie redenen. "Ten eerste zijn er steeds meer Securail-agenten bijgekomen", zegt woordvoerder Bart Crols. "Bovendien zijn de ordediensten in de grote stations ook talrijker geworden en zijn de verschillende diensten nauwer gaan samenwerken. Ten slotte is ook het aantal camera's in stations en treinen toegenomen."

Momenteel zijn dat er 9.211, waarvan 3.660 in treintoestellen zelf hangen. Dat is negen procent meer dan in 2014. "Vorig jaar heeft de politie 3.415 keer gebruik gemaakt van de beelden. In acht van de tien onderzoeken zijn ze nuttig gebleken."

bron: Belga