Trailer nieuw seizoen ‘Sherlock' verschenen

Op YouTube is de officiële trailer van het vierde seizoen van ‘Sherlock' verschenen. Volgens een van de hoofdrolspelers moeten we ons klaarmaken voor het meest donkere seizoen tot nog toe.
door
Tom Kostermans
Leestijd 1 min.

In het nieuwe seizoen zal één van Sherlocks grootste vijanden terugkeren. Sherlock Holmes en assistent John Watson, gespeeld door respectievelijk Benedict Cumberbatch en Martin Freeman, verwelkomen eveneens een nieuwe slechterik. Amana Abbington kruipt opnieuw in de huid van Mary Morstan, de vrouw van Watson.

Op het Comic-Confestival in het Amerikaanse San Diego zaten Steven Moffat en Mark Gatiss, de schrijvers van de serie, samen met Cumberbatch en Abington in een panel. Op diezelfde bijeenkomst werd de trailer voor het eerst aan het grote publiek getoond. “De serie wordt heel donker”, verklapt Abbington. "Het is met voorsprong het meest duistere dat Steven en Mark ooit hebben geschreven."

Op nieuwjaarsdag verscheen een eenmalige special, ‘Sherlock: The Abominable Bride'. De aflevering lokte meer dan elf miljoen kijkers en is daarmee nog steeds het meest bekeken programma van het jaar.