Vang je volgende lief met de Pokémon dating-app

Voortaan kan je tijdens de jacht op Pokémons ook achter de meisjes of jongens lopen. 'Pokématch' koppelt wannabe-Pokétrainers aan elkaar en stelt hen zelfs een plek voor waar ze kunnen 'battlen'.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

De wereld is Poké-crazy geworden. De straten lopen over van de Poké-jagers, gekluisterd aan hun gsm en lopend tegen paaltjes, muren en onder auto's. Twee ontwikkelaars willen munt slagen uit de hype en hebben een dating-app ontwikkelt voor jagers der Pokémon.

Pokématch werkt op dezelfde manier als Tinder. Je krijgt een profiel te zien en kan dan naar links of rechts swipen of de persoon af te keuren of te belonen met een like. Als er een match is, zal de app een Pokéstop voorstellen. Dat is een plek, dichtbij de verblijfplaats van de twee personen, waar de mogelijke lovers kunnen afspreken. De app verzekert een eerste, gratis date, maar daarna moet je ofwel een vriend toevoegen of 20 dollar betalen.

Pim De Witte en Rene Roosen, de ontwikkelaars van het programma, zien Pokématch niet als de zoveelste app om een korte scharrel mee te versieren. "Het doel is om tot betekenisvolle dates te komen", klinkt het in een persbericht. "We denken dat Pokématch daar het perfecte middel voor is."

Foto Pixabay