Ronde van Wallonië - Tom Boonen heeft eerste seizoenszege te pakken

door
Belga
Leestijd 1 min.

Tom Boonen heeft zaterdag de eerste etappe van de Ronde van Wallonië (2.BC) gewonnen. In een rit over 178,3 kilometer met start in Monceau-sur-Sambre en aankomst in Mettet spurtte de 35-jarige renner van Etixx - Quick-Step naar zijn eerste zege van het seizoen. De 35-jarige Antwerpenaar hield in de massasprint Jonas Van Genechten en de Fransman Arnaud Démare achter zich en start zondag in de gele leiderstrui.

De Fransman Guillaume Bonnafond, de Rus Viacheslav Kuznetsov en Thomas Deruette vormden na 20 kilometer een kopgroep. Het trio reed een maximumvoorsprong van meer dan vijf minuten bij elkaar, maar werd op 44 kilometer van de streep weer tot de orde geroepen door het peloton. Nadien smoorden de ploegen die hun zinnen hadden gezet op een massasprint alle uitvalspogingen in de kiem. De onvermijdbare massaspurt werd uiteindelijk gewonnen door Boonen, die op gang werd getrokken door zijn Italiaanse ploegmakker Matteo Trentin.

Vrijdag kondigde Etixx - Quick-Step aan dat Boonen ook in 2017 de kleuren van de Belgische WorldTour-formatie zal verdedigen. De "Bom van Balen" tekende een contract voor vier maanden en zet na Parijs-Roubaix een punt achter zijn wielerloopbaan.

.

bron: Belga