Jupiler Pro League - Club Brugge rondt transfer van Anthony Limbombe af

door
Belga
Leestijd 1 min.

Landskampioen Club Brugge en het Nederlands NEC hebben een akkoord bereikt over de transfer van Anthony Limbombe. De 22-jarige flankaanvaller slaagde voor zijn medische testen en ondertekende een contract voor vier seizoenen in het Jan Breydelstadion. Dat heeft blauw-zwart zaterdag bekendgemaakt op zijn website. "Ik kijk ernaar uit om in het Jan Breydelstadion te spelen en doelpunten te maken. Ik heb een goed gesprek gehad met trainer Michel Preud'homme. Ik zal hard moeten werken, maar ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten. Het wordt een mooi seizoen", reageerde Limbombe op de website van Club.

De beloftevolle Limbombe maakte onder Franky Vercauteren bij KRC Genk op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Jupiler Pro League, maar kon zich bij de Limburgers niet opwerken tot vaste waarde. De 22-jarige Mechelaar van Congolese origine vond in januari 2014 op huurbasis onderdak bij SK Lierse. In de daaropvolgende zomer verkaste hij voor drie seizoen naar de toenmalige Nederlandse tweedeklasser NEC. Met 14 doelpunten en 9 assists leidde Limbombe de club uit Nijmegen naar de Eredivisie.

Limbombe lag nog tot medio 2017 onder contract bij NEC, maar wilde deze zomer al vertrekken. Vorige week vrijdag (15 juli) verliet hij na een gesprek tussen hem en zijn management met de clubleiding het trainingskamp van NEC in Garderen. Ook enkele dagen later daagde de vliegelspits ondanks waarschuwingen niet op op training om druk te zetten op een transfer.

.

bron: Belga