Steilste straat ter wereld wordt overspoeld door toeristen

De steilste straat ter wereld bestaat al een tijdje, maar dankzij Instagram is de weg nu ook echt uitgegroeid tot een populaire toeristische attractie. In het kleine plaatsje Dunedin in Nieuw-Zeeland maken honderden mensen foto's van het straatje met een stijgingspercentage van 35%.
door
Mare
Leestijd 2 min.

Wie naar de huizen aan de kant van de straat kijkt, zou denken dat ze schots en scheef staan, maar niets is minder waar. De straat heeft een hellingsgraad van 19, goed voor een notatie in het Guinness Book of Records als de steilste straat ter wereld.

De afgelopen dagen delen mensen massaal foto's van zichzelf op het steile weggetje via Instagram, wat natuurlijk een stormloop aan extra bezoekers doet toestromen.

Maar ook voordat de straat uit de 19e eeuw zo populair werd op Instagram, kreeg het al heel wat aandacht bij lokale media. Al sinds 1990 wordt ‘Baldwin Street Gutbuster' gehouden, waarbij 1.000 deelnemers naar de top en terug rennen. En tijdens de jaarlijkse Cadbury Jaffa Race worden rode chocoladeballen naar beneden gegooid. Tijdens de wedstrijd kunnen zij een snelheid halen van 100 kilometer per uur.

Helaas is het niet allemaal peis en vree. In 2001 kwam de straat negatief in het nieuws toen een 19-jarige vrouw overleed na een ongeluk met de vuilniscontainer waarin ze naar beneden reed.

Une photo publiée par Keira (@keira_leigh_mcd) le

Une photo publiée par Hayden Appel (@hayden_appel) le