Tour - Renners werken lastige klimtijdrit af in Alpen

door
Belga
Leestijd 1 min.

De eerste Alpenrit doorstond Chris Froome met glans. Hij verstevigde zijn voorsprong in het klassement en krijgt in de klimtijdrit naar Megève de kans om nog verder uit te lopen op zijn rivalen. In de vorige tijdrit, vorige week vrijdag over 37,5 kilometer van Bourg-Saint-Andéol naar La Caverne du Pont D'Arc, moest Nairo Quintana 1:05 prijsgeven op Froome. Tom Dumoulin toonde zich overtuigend de sterkste en reed de tweede in de uitslag toen op ruim een minuut achterstand.

De tijdrit door de Alpen start in Sallanches, waarna vier vlakke kilometers volgen. Vervolgens moeten de renners over de Côte de Domance, 2,5 kilometer aan 9,4 procent. Daarna volgt opnieuw een relatief vlak stuk van zes kilometer waar wellicht de grote versnelling kan bovengehaald worden richting de Côte des Chozeaux, twee kilometer aan 8 procent. Finaal is er nog een kleine 2,5 kilometer in dalende lijn richting de finish in Megève.

Geen tijdrit voor pure klimmers, maar eerder voor rouleurs. De etappe lijkt andermaal voer voor Tom Dumoulin, die zijn derde overwinning kan grijpen in deze Tour, al zal ook Chris Froome erop gebrand zijn om nog eens uit te pakken.

Sam Bennett is de eerste renner die in Sallanches start om 10u51, Froome komt als laatste aan de bak om 16u59.

bron: Belga