Manchester United heeft 120 miljoen euro veil voor Paul Pogba

door
Belga
Leestijd 2 min.

Manchester United zou bereid zijn om 120 miljoen euro te spenderen om Paul Pogba weg te kopen bij Juventus. Dat meldden verschillende Britse media. De transfer zou van de Franse middenvelder de duurste speler aller tijden maken. De club van Marouane Fellaini en Adnan Januzaj zou een nieuw bod van dicht bij de 120 miljoen (100 miljoen pond) euro uitbrengen bij Juventus, nadat de Italiaanse club volgens de Britse pers al eerder een bod van 101 miljoen euro (85 miljoen pond) naast zich had neergelegd.

Ed Woodward, de vicevoorzitter van Manchester United, gaat niet mee met de spelers op tournee in China en zou in Manchester blijven om de transfer van Pogba af te ronden.

Volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport heeft de 23-jarige Pogba via zijn makelaar Mino Raiola aangegeven akkoord te gaan met het Engelse aanbod. De roze krant verwacht dat Pogba een contract voor vijf seizoenen zal ondertekenen voor een jaarsalaris van twaalf miljoen euro, plus één miljoen aan eventuele bonussen. Dat is twee keer meer dan wat hij momenteel in Italië verdient.

Nu zouden enkel de clubs nog een akkoord met elkaar moeten vinden om de overgang af te ronden. De transfer zou de duurste in de geschiedenis van het voetbal worden. Momenteel staat die nog altijd op naam van Gareth Bale. De 27-jarige Welshman werd in 2013 door Real Madrid weggekocht bij Tottenham Hotspurs voor een bedrag van 100 miljoen euro.

Pogba, finalist met Frankrijk op het afgelopen EK en tussen 2009 en 2012 nog op de loonlijst bij Manchester United, voor hij transfervrij naar Juventus vertrok, zou de centrale figuur moeten worden in het vernieuwde Manchester United onder trainer José Mourinho.

United, vorig seizoen slechts vijfde in de Premier League en daardoor dit seizoen niet in de Champions League, maakte eerder al furore in de transferperiode met de vrije transfer van Zlatan Ibrahimovic en het wegkopen van de Armeniër Henrik Mkhitaryan bij Borussia Dortmund.

bron: Belga