Historica Sophie De Schaepdrijver barones, havenbaas Eddy Bruyninckx baron

door
Belga
Leestijd 1 min.

Historica Sophie De Schaepdrijver mag zich voortaan barones noemen en Antwerps havenbaas Eddy Bruyninckx krijgt de titel van baron. Ook Isabelle Salmon (Erasmus-ziekenhuis, ULB) krijgt van de koning de titel van barones en Jacques Delen (Bank Delen), Joseph Martial (Universiteit van Luik), Pierre Rion (Waals zakenman) en Johannes (Hans) Vanhoutte (KU Leuven) de titel van baron. Dat heeft minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders dinsdag bekendgemaakt. Naast die adellijke gunsten reikt de koning - op voorstel van de minister van Buitenlandse Zaken - dit jaar ook 13 burgerlijke eretekens uit.

Zo worden vier landgenoten gedecoreerd als Commandeur in de Leopoldsorde. Het gaat om astronome Conny Aerts (KU Leuven), voormalig directeur van de vereniging van de Leopoldsorde Henri Gerard, hoogleraar rhinologie Peter Hellings (UZ Leuven) en biotech-ondernemer Rudi Pauwels (stichter van Biocartis).

Negen andere landgenoten worden Commandeur in de Kroonorde. Het gaat om graaf Charles de Brouchoven de Bergeyck, ridder Godefroid de Wouters d'Oplinter, jonkheer Didier de Callatay, mevr. Monica Nolet de Brauwere van Steeland, algemeen directeur van De Munt Peter De Caluwe, econoom Pierre Defraigne, schrijver Eric-Emmanuel Schmitt, toneel- en operaregisseur Ivo Van Hove en gewezen hoofdredacteur van Knack Hubert Van Humbeeck.

bron: Belga