Tim Wellens is eindwinnaar Ronde van Polen

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Wellens (Lotto Soudal) heeft maandag de eindzege in de 73e editie van de Ronde van Polen (WorldTour) op zak gestoken. De 25-jarige Limburger finishte als dertiende in de afsluitende tijdrit en hield in de eindstand 4:22 voor op de Italiaan Fabio Felline. De zevende etappe, 25 kilometer tegen de klok in de straten van Krakau, werd gewonnen door de 27-jarige Brit Alex Dowsett (Movistar), goed voor zijn tweede zege dit seizoen, na het kampioenschap tijdrijden van zijn land. De voormalige werelduurrecordhouder was 22 seconden sneller dan de Spanjaard Jonathan Castroviejo. De Sloveen Primoz Roglic werd op 39 seconden derde. Ben Hermans en Victor Campenaerts maakten op 41 en 48 seconden de top vijf compleet.

De eindzege kon Wellens na de neutralisatie van de bergrit van zondag nog amper ontglippen. Hij kon de slottijdrit aanvatten met een geruststellende voorsprong van meer dan vier minuten op dichtste achtervolger Davide Formolo. Die Italiaan kwam in de tijdrit bovendien niet al te best voor de dag met een 52e plek. Naast Felline stak ook Alberto Bettiol zijn ploeg- en landgenoot Formolo nog voorbij, om als derde af te sluiten. Tiesj Benoot, een andere jonge Belg van Lotto Soudal, is na een 34e plaats in de tijdrit vijfde in de eindstand. Wellens legde de basis voor zijn eindzege zaterdag, toen hij een lange aanval in de eerste bergetappe met succes afrondde.

Wellens verzamelde in zijn profloopbaan negen overwinningen, allemaal in de WorldTour. De voorbije twee jaar won hij telkens een etappe en het eindklassement in de Eneco Tour. In 2015 won hij ook de GP Montreal. Dit seizoen won hij al ritten in Parijs-Nice en de Giro. In Polen volgt hij de Spanjaard Jon Izagirre op de erelijst op.

bron: Belga