Arsenal-fan doneert nier aan supporter van eeuwig rivaal Tottenhaam

Wie de verwensingen tussen rivaliserende voetbalfans hoort, zou durven denken dat de menselijkheid ver te zoeken is. Zo ook bij de supportersclans van de noord-Londense ploegen Arsenal en Tottenham, die doorgaans niet door één deur kunnen. Maar het echte leven overstijgt 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Zo doet momenteel het verhaal van Tim en Dany Reid (geen familie) de ronde. Tim, een supporter van Tottenham, had dringend een nieuwe nier nodig. Zijn maat Dany twijfelde niet en liet er een bij hem weghalen, ondanks dat hij de voorkeur geeft aan rivaal Arsenal. Na de operatie poseerden beide heren in de shirts van hun favoriete club. Die foto gebruikte Tim voor het dankwoord, waarin hij het toch niet kon laten om een plaagstoot uit te delen aan zijn redder.

"Woorden schieten tekort om te beschrijven wat deze kerel voor mij en mijn familie gedaan heeft. Hij heeft me een tweede kans in het leven gegeven, terwijl hij zijn eigen leven op het spel te zetten door zonder enige twijfel een nier af te staan. Je bent een echte held en iedereen mag weten hoeveel moed je hier getoond hebt. Hoewel je een vieze gooner bent, ben ik trots dat ik je mijn beste maat mag noemen", aldus Tim.

AFP / G. Kirk