Ruben Scheire is Belgisch kampioen mountainbike

door
Belga
Leestijd 1 min.

Ruben Scheire heeft zich zondag in Ottignies gekroond tot Belgisch kampioen cross country bij de mannen elite. Hij haalde het voor de Waal Sebastien Carabin en Jonas De Backer. Vier mountainbikers kleurden de wedstrijd in Ottignies: Carabin, De Backer, Bart De Vocht en Ruben Scheire. Het was De Vocht die als eerste zijn drie metgezellen moest laten rijden. Het trio vocht daarna een mooie strijd uit, maar het was uiteindelijk Scheire, één van de twee geselecteerden voor de Olympische Spelen in Rio, die zich het sterkst toonde en in de op twee na laatste ronde zijn tegenstanders achter liet. Hij soleerde naar de finish, goed voor zijn eerste Belgische titel bij de profs.

Jens Schuermans, de andere Belg die naar de Spelen mag, nam niet deel aan het BK. Hij werkt momenteel volop aan zijn herstel na een knieblessure en wil geen risico's nemen met het oog op Rio.

Bij de vrouwen werd Githa Michiels voor de vijfde keer op rij Belgisch kampioene. Ze bleef Alicia Franck en Alice Pirard voor.

Bij de beloften won Kevin Panhuyzen, voor veldrijders Daan Soete en Quinten Hermans. Bij de junioren was Timo Kielich aan het feest. Tom Van Ingelgom en Tom Denayer flankeerden hem op het podium.

.

bron: Belga