Michel: "Veiligheidsraad bekijkt maatregelen in functie van nieuwe modus operandi"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Nationale Veiligheidsraad zal nagaan of de veiligheidsmaatregelen die werden voorzien voor de Nationale Feestdag op 21 juli, moeten uitgebreid worden. Dat heeft premier Charles Michel vanmorgen verklaard in De Ochtend. In de Nationale Veiligheidsraad zetelen onder andere de eerste minister, de ministers die bevoegd zijn voor de veiligheid en verantwoordelijken van politie, inlichtingendiensten, Justitie en Defensie. Het orgaan komt omstreeks 10.00 uur bijeen.

In De Ochtend op Radio 1 gaf premier Michel aan dat naar aanleiding van de festiviteiten op 21 juli speciale maatregelen werden voorzien. "Met de nieuwe feiten in Nice zullen we die bekijken om zeker te zijn of we het maximale doen voor de veiligheid van de burgers".

Bij de aanslag in de Zuid-Franse stad reed de dader met een vrachtwagen in op de massa. "We kunnen vaststellen dat de terroristen een nieuwe modus operandi gebruiken. We moeten bekijken of de veiligheidsmaatregelen moeten aangepast worden in functie van de nieuwe modus operandi".

bron: Belga