Temperatuur stijgt, maar nog altijd kans op hier en daar een bui

door
Belga
Leestijd 2 min.

Donderdag is fris en wisselvallig met buien, al wordt het 's namiddags wel droger vanuit het westen, bij maxima van 14 tot 19 graden. Morgen stijgt het kwik tot maxima rond de 21 graden en is het ook meestal droog. In het weekend stijgt het kwik nog verder, met maxima tot 24 graden op zondag. Er is wel vaak veel bewolking met kans op wat lichte neerslag. Begin volgende week krijgen we enkele dagen vrij mooi zomerweer met maxima rond 26 graden. Dat meldt het KMI vanmorgen. De buien kunnen vooral in het oosten lokaal onweerachtig zijn. De wind is zwak tot meestal matig, aan zee soms vrij krachtig, uit west tot noordwest. In het oosten kunnen ook donderdagavond nog buien vallen. Vannacht wordt droog met soms brede opklaringen. In Hoog-België kan nevel of lokaal mist ontstaan. De minima liggen tussen 6 en 12 graden. De wind wordt meestal zwak en draait van noordwest naar west.

Morgen wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In het centrum en vooral in het oosten van het land zijn er meer wolken en plaatselijk is een bui niet uitgesloten. In het westen blijft het meestal droog met brede opklaringen aan de kust. In de avond wordt het overal licht bewolkt. De maxima schommelen tussen 16 en 19 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 19 en 22 graden elders. De wind is eerst zwak uit westzuidwest, ruimend naar noordwest en toenemend tot matig.

Zaterdag is het meestal bewolkt met kans op wat gedruppel, vooral dan in de Ardennen en in het noorden van het land. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Hoge Venen en 22 tot 23 graden in het westen. Zondag is het eerst zwaarbewolkt met kans op wat neerslag. In de loop van de dag wordt het droog met meer opklaringen vanuit het noorden. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden. Maandag en dinsdag is het vrij mooi weer met regelmatig zon en maxima die tegen dinsdag oplopen naar zo'n 26 graden.

Vanaf woensdag worden de vooruitzichten onzeker: de kans op een bui neemt toe en de maxima schommelen rond zo'n 25 graden in het centrum van het land.

bron: Belga