Engelse voetbalbond spreekt met Allardyce over bondscoachschap, Sunderland niet blij

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Engelse Voetbalbond (FA) heeft Premier League-club Sunderland gevraagd om met Sam Allardyce te mogen praten over het bondscoachschap van de Engelse nationale ploeg. Dat heeft Sunderland bevestigd op de clubwebsite. De FA is op zoek naar een nieuwe bondscoach nadat Roy Hodgson het na het voor Engeland dramatisch verlopen EK voor bekeken hield. The Three Lions gingen op EURO2016 in de achtste finales onderuit tegen revelatie IJsland, meteen na de uitschakeling gaf Hodgson zijn ontslag.

In zijn zoektocht naar een nieuwe T1 kwam de FA uit bij Sunderland-coach Sam Allardyce. "De FA heeft Sunderland de toestemming gevraagd om met Sam te mogen praten. Op vraag van Sam hebben we dat toegelaten", klinkt het bij de Black Cats, die niet gelukkig zijn met de gang van zaken. "Sam is hij een belangrijke pion in onze plannen. Na een erg moeilijk seizoen zoeken we nu een periode van stabiliteit, zowel op als naast het veld, en we willen dat Sam bij ons blijft. De speculaties over zijn positie zijn erg schadelijk voor onze club, we vragen de FA dan ook dat er snel een oplossing komt", aldus Sunderland.

Voor 'Big Sam' zou de functie bij de FA zijn eerste klus als bondscoach zijn. De Engelsman was eerder manager bij onder andere West Ham United, Blackburn Rovers, Newcastle United en Bolton Wanderers.

bron: Belga