Minstens 13 slachtoffers bij nieuwe aanslag in Bagdad

door
Belga
Leestijd 1 min.

Bij een aanslag met een autobom op een groentemarkt in Bagdad zijn vandaag zeker 13 doden en meer dan 20 gewonden gevallen. Dat heeft de lokale politie bekendgemaakt. De aanslag vond plaats kort voor een zitting van het Iraakse parlement, dat zich zou buigen over de veiligheidsmaatregelen in de Iraakse hoofdstad. Een week geleden kwamen bij een bomaanslag van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in het district Karada bijna 300 mensen om het leven. Daarmee was het meteen de meest dodelijke aanslag in Irak sinds de Amerikaanse inval in 2003.

In de nasleep van die aanslag aanvaardde premier Haider al-Abadi het ontslag van minister van Binnenlandse Zaken Mohammed al-Ghabban, die zich daarmee verzette tegen de gebrekkige veiligheidsvoorzieningen in de hoofdstad. Ook verschillende veiligheidsbeambten, onder wie Abdul Amir al-Shammari, het hoofd van de beveiliging van Bagdad, kregen hun ontslag.

Gisteren maakten de Verenigde Staten nog bekend dat ze 560 extra troepen zullen sturen naar het noorden van Irak om deel te nemen in de herovering van Mosoel, de tweede grootste stad van Irak en tevens het grootste bolwerk van IS in het land.

Bron: Belga