Greg Van Avermaet treurt niet na vierde plaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

Greg Van Avermaet (BMC) had er dinsdag geen moeite om zijn meerdere te erkennen in Michael Matthews, Peter Sagan en Edvald Boasson Hagen. "Ik ben hier op mijn waarde geklopt", zei hij na afloop van de 10e Touretappe. "Sagan was de sterkste man in koers, al is het wel Matthews die de sprint wint. Hij was de snelste op het eind. Ik had zelf niet genoeg kracht in de benen om een aanval op poten te zetten. Ik kan leven met deze vierde plaats, ik had niet de benen om te winnen." Van Avermaet zette zijn sprint vroeg aan. "Ik wou hen een beetje verrassen van achteren uit, omdat ik weet dat het moeilijk is om Sagan en Matthews te kloppen in een vlakke spurt", deed hij zijn verhaal. "Ik denk dat ik het goed aanpakte, maar ze kwamen er net over op het eind. Gegokt en verloren. Daar heb ik geen probleem mee."

Nochtans was er een klimmetje op het eind, de Côte de Saint-Ferréol. Men verwachtte dat de Waaslander zou proberen om daar weg te rijden bij de anderen. "Dat ging ook door mijn hoofd", knikte hij. "Maar het tempo lag gewoon te hoog, ik had niet die versnelling in de benen om het verschil te maken. Als je al twee dagen in de aanval hebt gereden, ben je toch net iets minder fris dan de anderen die voor het eerst in de aanval zijn. Op het moment dat ik wou aanzetten, lukte dat niet, mijn benen zaten vol melkzuur. Dat is geen schande, iedereen zat daar op de limiet. Dus besloot ik te wachten op mijn sprint."

Orica-BikeExchange speelde het goed uit en liet Impey een paar keer in de aanval gaan. "Sagan was beresterk, hij reageerde op alles", aldus van Avermaet. "Ik zette mijn sprint vroeg in, reed even op kop, maar Matthews en Sagan zijn net iets sneller."

"Dit is geen gemiste kans voor mij. Ik heb al mijn overwinning. Dit was een kans. Ik wist gewoon dat ik die eerste klim moest overleven en daarna ben ik in de aanval gegaan, want het was zo'n dag dat het peloton gemakkelijker de zege geeft aan de vluchters en er weinig ploegen zouden rijden om die vlucht terug te halen. Ik word hier vierde, ik ben op mijn waarde geklopt. Sagan was de sterkste, Matthews de snelste, en ik kom daarachter met Boasson Hagen. Ik ga zeker niet zeggen dat ik de slechtste man in koers was", lachte Van Avermaet.

bron: Belga