TW Classic: meer dan 18.000 festivalgangers namen De Lijn-bus

door
Belga
Leestijd 2 min.

Voor en TW Classic hebben 18.200 festivalgangers gisteren gebruik gemaakt van de extra-bussen die De Lijn had ingelegd vanuit het Leuvense naar de festivalweide in Werchter en terug. 12.000 namen een pendelbus aan het station van Leuven. De anderen parkeerden hun auto aan de Brabanthal in de omgeving van de afrit Haasrode van de E40 en namen daar de bus. Het aantal festivalgangers dat een bus van De Lijn nam naar TW Classic was ongeveer het dubbele van vorig jaar. De Lijn zette hiervoor in totaal 60 bussen in en meer dan 100 medewerkers. Ondanks de drukte bleven de wachttijden na afloop van het festival beperkt. Er deden zich ook geen incidenten voor. Omdat er door de wateroverlast van de afgelopen weken in Werchter minder parkeerplaatsen beschikbaar waren dan voorheen, hadden de organisatoren vooraf opgeroepen om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of de fiets te komen. Om die reden waren er ook gratis parkeerplaatsen voorzien in Haasrode en werden van daaruit pendelbussen ingelegd. Ook de NMBS legde na het festival extra treinen in. Hiervan maakten 4.000 festivalgangers gebruikt.

Het hoogtepunt van de 15e editie van TW Classic was ongetwijfeld het optreden van de 67-jarige Bruce Springsteen met zijn E Street Band. Zij overdonderden de circa 65.000 festivalgangers met een concert van circa 2.45 uur vol met hits zoals 'Prove It All Night', 'Hungry Heart', 'Cover Me', 'The River', 'Because The Night'... maar ook minder bekende pareltjes zoals 'Death to My Hometown' en 'Mansion on the Hill'.

Het festival verliep overigens noemenswaardige problemen. Het Rode Kruis diende circa 500 personen te verzorgen. Het ging vooral om gevallen van zonneslag en zonnebrand.

bron: Belga