Indian Open snooker - Eerste rankingtitel voor Schot Anthony McGill

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Schot Anthony McGill (WS-29) heeft zaterdag in Hyderabad het Indian Open snookertoernooi gewonnen. In zijn eerste finale van een rankingtoernooi nam de 25-jarige uit Glasgow met 5-2 de maat van de Engelsman Kyron Wilson (WS-16). In de halve finales zette McGill voormalig wereldkampioen Shaun Murphy met 4-2 aan de kant. Wilson, vorig seizoen winnaar van het Shanghai Masters, plaatste zich voor de finale miet een 4-1 zege tegen Nigel Bond (WS-71).

In de finale werden de eerste vier frames verdeeld. Wilson liet daarbij breaks van 65 en 50 noteren. Net als in zijn halve finale, waarin hij een 0-2 achterstand goedmaakte, toonde McGill zich in de tweede wedstrijdhelft de betere. Hij won drie frames op rij, onder meer met een 96 break. Aan zijn eerste rankingtitel houdt hij 50.000 pond (58.650 euro) over. Op de Order of Merit brengt dat hem naar de achttiende plaats, zijn hoogste notering totnogtoe. Wilson boekte één plaats winst en is nu vijftiende op de wereldranglijst. Luca Brecel, die wegens een blessure afzegde voor het Indian Open, blijft de nummer dertig van de wereld.

"Dit voelt geweldig", reageerde McGill, die in 2010 prof werd en zich in het seizoen 2014-2015 liet opmerken met kwartfinales op het UK Championship en het WK. "Het niveau in de finale was niet zo hoog, er werden veel fouten gemaakt. Na de interval ging het al wat beter en kon ik het met een mooie clearance afmaken. Met het prijzengeld heb ik niet meteen plannen. Waarschijnlijk zet ik het gewoon op de bank. Sorry, maar ik ben een saaie jongen."

.

bron: Belga