Belgian Tornados tevreden met finaleplaats

door
Belga
Leestijd 2 min.

De Belgische nationale mannenaflossingsploeg, die zich met een eerste plaats in de tweede reeks geplaatst heeft voor de finale van de 4x400 meter op het EK atletiek in Amsterdam, toonde zich na afloop tevreden. Dylan Borlée, de eerste loper, was blij met zijn eigen prestatie: "Ik heb goed gelopen. Ik voelde me beter, ik was enkel wat verrast door de wind, maar het gevoel was beter. Het zal in de finale sneller moeten, maar ik weet niet hoe de wind zat in de andere reeksen". Met een tijd van 3:03.15 in de tweede reeks moest België inderdaad de top drie van de eerste reeks laten voorgaan: Groot-Brittannië (3:01.63), Polen (3:02.09) en Tsjechië (3:02.66).

Ook Robin Vanderbemden, de tweede loper, toonde zich tevreden met zijn wedstrijd: "Dit doet deugd voor de ploeg en voor mijzelf. Het ging goed, op het einde moest ik wel wat toegeven maar het viel mee. Ik weet niet of ik de finale zal lopen. Ik verwacht niets maar ik ben er klaar voor".

Jonathan Borlée, die de Tornados van de tweede naar de eerste plaats hees tijdens zijn 400 meter, voelt zich ook goed: "De ploeg heeft goed gelopen. Het ontbreekt me nog een beetje aan ritme op het einde maar het gevoel is al beter.

De laatste loper, Julien Watrin, bedankte Jonathan Borlée dat hij hem de stok aanreikte met een gevoelige voorsprong: "Daardoor kon ik goed aanzetten, ik kon zelfs naar het grote scherm in het stadion kijken om te zien wat mijn voorsprong was. We zien wel voor de finale, we zullen sneller moeten lopen."

Het ziet ernaar uit dat Kevin Borlée zijn entree zal maken voor de finale. Dan moet coach Jacques Borlée een van de estafettelopers van zaterdag aan de kant schuiven. Antoine Gillet, de zesde loper, is geblesseerd.

België neemt het in de finale in baan 5 op tegen Groot-Brittannië, Polen, Tsjechië, Oekraïne, Duitsland, Nederland en Ierland. De wedstrijd staat morgen geprogrammeerd om 18.50 uur.

bron: Belga