Incidenten in en rond Antwerpen leiden er tot drukke avondspits

door
Belga
Leestijd 1 min.

Hoewel er een grote vakantie-uittocht was verwacht, valt de avondspits over het algemeen vrij goed mee. "Het is heel de dag al drukker geweest dan normaal, maar nu, bij het begin van de avondspits, zien we de te verwachten vrijdagavonddrukte", zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum. In en rond Antwerpen hebben een reeks incidenten het verkeer wel danig in de war gestuurd. In een rond Antwerpen hebben verschillende defecte voertuigen op de ring en op de spitsstrook van de E313 het verkeer ontregeld. Daarnaast gebeurde er ook een aantal ongevallen: vooral een botsing op de E17 ter hoogte van Kruibeke richting Antwerpen rond 14.30 uur, waarbij drie bestelwagens betrokken waren, heeft tot heel wat hinder geleid. Het heeft meer dan twee uur geduurd voor het ongeval volledig was afgehandeld.

Daarnaast gebeurde ook nog een ongeval met meerdere voertuigen op de E313 ter hoogte van Herentals-West richting Hasselt. Het verkeer moest er een tijdlang over de pechstrook.

Op de Brusselse ring valt de avondspits goed mee. "Daar zien we de gewone vrijdagavonddrukte", zegt Bruyninckx. "Verder staat er wel nog wat file in West-Vlaanderen aan de werken op de E403 tussen Lichtervelde en Torhout en zien we ook de typische file aan de grensovergang in Rekkem op de E17. Daar is het aanschuiven vanaf Aalbeke, je verliest er een klein halfuur."

bron: Belga