Gedode schutter in Dallas ging wellicht alleen te werk

door
Belga
Leestijd 2 min.

De speurders die het onderzoek voeren naar de schietpartij op agenten in Dallas, gaan er nu van uit dat Micah Johnson toch de enige schutter was. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender CNN vandaag. De politie en getuigen hadden gisterenavond (lokale tijd) nog verklaard dat er wellicht meerdere schutters in het spel waren. Ook David Brown, het hoofd van de politie van Dallas, had vandaag nog laten uitschijnen dat er sprake was van mededaders. "Deze tragedie was goed gepland en goed uitgedacht door deze verdachten. We zullen niet rusten voor we iedere betrokkene voor de rechter brengen", had hij verklaard.

Na de schietpartij waren twee verdachten, onder wie één vrouw, opgepakt. Een andere verdachte had zichzelf aangeven, maar werd al snel weer vrijgelaten.

Micah Johnson had gisterenavond in Dallas agenten onder vuur genomen bij een protestmars tegen politiegeweld. Vijf agenten kwamen om het leven, zeven anderen raakten gewond. Uiteindelijk werd Johnson zelf door de politie gedood, nadat hij zich urenlang had verschanst in een garage in het centrum van de stad. Aan een onderhandelaar van de politie had hij voor zijn dood al meegedeeld dat hij alleen handelde.

Intussen heeft ook het Witte Huis in een mededeling benadrukt dat er geen aanwijzingen zijn van betrokkenheid van een terreurgroep. De Amerikaanse president Barack Obama "voelt de ernst van de situaties, zelfs zeven tijdzones verderop", zo wordt in het communiqué nog benadrukt. Obama woont momenteel een NAVO-top in de Poolse hoofdstad Warschau bij.

Bron: Belga