19 verdachten aangehouden voor aanslagen in Saoedi-Arabië

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Saoedische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft donderdag de arrestatie van 19 verdachten aangekondigd, onder hen 12 Pakistanen, voor de zelfmoordaanslagen van deze week, onder meer in Medina, de tweede heilige stad van de islam. In een verklaring zegt de woordvoerder van het ministerie ook de kamikazes te hebben geïdentificeerd die in Medina, Qatif en Jeffah zelfmoordaanslagen pleegden.

Een Saoediër van 26 jaar, Naer Moslem Hammad al-Balawi, met een "geschiedenis van drugsgebruik", werd volgens het ministerie geïdentificeerd als de dader van de aanslag in Medina, die aan vier bewakers het leven kostte.

De aanslag aan de ingang van de Moskee van de Profeet, tijdens de laatste dagen van de ramadan een erg drukbezochte plaats, leidde tot een golf van verontwaardiging in de moslimwereld.

De drie aanslagen werden niet opgeëist, maar de manier waarop ze gepleegd werken doen denken aan terreurgroep Islamitische Staat (IS), die op iets meer dan een jaar tijd meerdere zelfmoordaanslagen in Saoedi-Arabië pleegde.

Bron: Belga