E19 tussen Rumst en Kontich richting Antwerpen wordt vernieuwd

door
Belga
Leestijd 1 min.

Het Agentschap Wegen en Verkeer neemt vanaf zondag 24 juli tot uiterlijk 14 augustus de E19 tussen Rumst en Kontich richting Antwerpen onder handen. Over een afstand van zowat 7 kilometer krijgt het wekdek een grondige vernieuwing, zo meldt het agentschap donderdag. "Bestuurders houden best rekening met hinder in beide richtingen", luidt het. Verder wordt er zowat 15 kilometer aan vangrails vernieuwd vanaf Mechelen-Zuid tot het complex van Kontich en krijgen ook enkele bruggen in de werfzone een opknapbeurt.

Vorig jaar werd het voorgaande stuk op de E19, tussen Mechelen-Zuid en de brug over de Grote Nete in Rumst, reeds vernieuwd. Nu is het volgende stuk tot het op- en afrittencomplex in Kontich aan de beurt.

Overdag kan het verkeer in beide richtingen over minstens twee versmalde rijstroken. Het op- en afrittencomplex Rumst en het complex Kontich zijn afwisselend gedeeltelijk afgesloten.

De voorbereidende werken vinden in de nachten van 24 tot 26 juli plaats. In een eerste fase (25-28 juli overdag) zijn er werken ter hoogte van het complex Kontich en worden de vangrails vanaf Mechelen-Zuid vernieuwd. In de tweede fase, van 29 juli tot 14 augustus pakken de wegenwerkers het wegdek van de Netebruggen tot het complex Kontich aan. De vernieuwing van de vangrails wordt dan ook voortgezet. Tijdens de werken is de maximumsnelheid beperkt tot 70 kilometer per uur, en tot 50 kilometer per uur aan de doorsteken.

bron: Belga