Murray knokt zich voorbij Tsonga naar halve finales van Wimbledon

door
Belga
Leestijd 1 min.

Andy Murray (ATP 2) heeft zich vandaag als laatste geplaatst voor de halve finales bij de mannen op Wimbledon, het derde grandslamtoernooi van het seizoen. In de kwartfinales in de Britse hoofdstad Londen haalde de 29-jarige Murray het voor eigen publiek in een vijfsetter van de Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 12): 7-6 (12/10), 6-1, 3-6, 4-6 en 6-1 na 3 uur en 53 minuten.

In de halve finale neemt Murray het vrijdag op tegen de Tsjech Tomas Berdych (ATP 9), die eerder op de dag de Fransman Lucas Pouille (ATP 30) zonder al te veel problemen in drie sets uit het toernooi kegelde. In de andere halve finale staan Roger Federer (ATP 3) en de Canadees Milos Raonic (ATP 7) tegenover mekaar.

Voor Murray wordt het al de zevende halve finale op de All England Club. Hij jaagt een tweede titel op Wimbledon na. Murray won het grasgrandslam al eens in 2013. Dat betekende voor Murray de tweede grandslamzege, na het US Open van 2012. Liefst acht keer verloor Murray de finale van een Grand Slam. Dat overkwam hem dit seizoen al op het Australian Open en Roland-Garros.

bron: Belga