EK 2016 - Cristiano Ronaldo: "Hoop zondag van vreugde te huilen"

door
Belga
Leestijd 2 min.

Cristiano Ronaldo heeft woensdag Portugal naar zijn tweede EK-finale ooit geleid. In de halve finales waren de Portugezen met 2-0 te sterk voor Wales. "Ik hoop dat jullie me zondag (wanneer de finale wordt afgewerkt, nvdr.) van vreugde zullen zien huilen", zei Ronaldo na afloop. "De ploeg heeft een buitengewone prestatie geleverd om de finale te bereiken. Bij aanvang van het toernooi lukte nog niet alles. Maar we hebben er steeds in geloofd dat we hier iets konden bereiken. Ik hoop dat jullie me zondag van vreugde zullen zien huilen. Ik geloof dat de droom nu werkelijkheid kan worden", stelde de 31-jarige Ronaldo, die in de 50e minuut de score opende. "Ik heb altijd gezegd dat ik iets wou winnen met Portugal. Al 13 jaar speel ik op het hoogste niveau. De statistieken liegen nooit, het is logisch in de finale te staan."

Die andere ster van Real Madrid, Gareth Bale, zat in het verliezende kamp. "Ik ben erg fier op wat we gepresteerd hebben", aldus de Welshman. "Natuurlijk zijn we ontgoocheld over de uitslag van vanavond, maar we keren met opgeheven hoofd huiswaarts. Tot de laatste seconde hebben we alles gegeven en gestreden. We mogen fier zijn. Niemand had verwacht dat we zo ver zouden geraken."

Nani legde drie minuten na de openingstreffer de eindstand vast. "We hebben hard gewerkt, maar we zijn nog niet klaar", zei de aanvaller, die deze week Fenerbahçe voor Valencia ruilde. "Ik ben zeer gelukkig en trots. Ik kan nauwelijks beschrijven hoe ik me voel. Maar het is nog niet gedaan. Nu mogen we vieren, het is een historische avond voor ons land. Mijn doelpunt kwam uit het niets. Het was overwegend instinct."

bron: Belga