"Als ik Amerikaanse was, zou ik voor Trump stemmen"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Marine Le Pen, de voorzitster van de Franse extreemrechtse partij Front National (FN), zou stemmen voor de Republikein Donald Trump bij de presidentsverkiezingen, moest ze een Amerikaanse burger zijn. Dat zegt ze in het Franse weekblad Valeurs Actuelles. "Als ik een Amerikaanse was, zou ik 'voor iedereen behalve Clinton' stemmen", zei ze. De Democratische kandidate belichaamt volgens Le Pen al het slechte dat de Verenigde Staten in het leven riepen en exporteerden in de wereld, gaande van hun economische model tot hun internationale keuzes.

"Wat Donald Trump betreft, moet zijn doorbraak gezien worden in het licht van de Amerikaanse politiek: als hij overkomt als een buitenaards wezen, is dat omdat hij opereert in een totaal gesloten systeem", zo gaat ze verder.

"Naast zijn geweldige uitstraling, houden de Amerikanen van het feit dat hij een vrij man is: ten aanzien van Wall Street, de markten en de financiële lobby's en zelfs ten aanzien van zijn eigen partij", aldus de kandidate voor de Franse presidentsverkiezingen van 2017.

Volgens Le Pen verdient de Amerikaanse miljardair "noch te veel complimenten, noch te veel beledigingen".

Bron: Belga