Uplace - "Geen inhoudelijke opmerkingen op bouwvergunning"

door
Belga
Leestijd 1 min.

De Raad voor vergunningsbetwistingen heeft geen inhoudelijke opmerkingen op de bouwvergunning van Uplace. Dat zegt Uplace dinsdagavond na analyse van het arrest. De argumenten zijn enkel van juridische aard en Uplace heeft er alle vertrouwen in dat een nieuwe aanvraag positief beoordeeld zal worden. De reden waarom de bouwvergunning vernietigd werd is louter en alleen omdat deze uitgereikt werd op basis van een zonering die vernietigd werd, zegt Uplace in een persbericht. "Met het feit dat er ondertussen een nieuw zoneringsplan werd goedgekeurd door de voltallige Vlaamse regering in januari 2016, waarin de fouten van het vorige werden geremedieerd, heeft de Raad geen rekening gehouden."

De Uplace bouwvergunning werd dus niet vernietigd op basis van inhoudelijke argumenten maar louter en alleen op basis van een puur juridisch argument, zegt Uplace.

"Wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat een aanvraag voor een nieuwe bouwvergunning op basis van het nieuwe, definitief goedgekeurde zoneringsplan, positief beoordeeld zal worden."

bron: Belga