Ashley Williams: "Gary Speed zou trots op ons zijn"

door
Belga
Leestijd 1 min.

Wales beleeft dan wel hoogdagen op het EK, toch is er ook tijd voor bezinning. Tijdens een persmoment had aanvoerder Ashley Williams het over hun overleden coach Gary Speed. Die stapte in november 2011 uit het leven en liet de Welshe voetbalwereld in shock achter.

"Ik ben er vrij zeker van dat hij trots op ons zou zijn", vertelde Williams in Lyon, waar Wales het morgenavond tegen Portugal opneemt voor een plaats in de finale. "We zijn met hem groot geworden en hij is in onze gedachten. Wanneer we prestaties neerzetten, denken wij aan hem."

Speed was jarenlang aanvoerder van Wales en werd eind 2010 bondscoach van zijn land. Op 27 november 2011 pleegde hij op 42-jarige leeftijd zelfmoord, waarna Chris Coleman (de huidige bondscoach) overnam.

"Gary is een icoon van de sport", vulde Coleman aan. "Ik heb het voetbal niet nodig om aan hem te denken. Elke dag is hij in mijn gedachten. Ik heb dit hier (het EK, red) niet nodig om te denken aan mijn vriend, die hier op mijn plaats had kunnen zitten maar ons te vroeg werd ontnomen. We zullen altijd aan hem denken."

bron: Belga